Beelden Yogiman Orang Malu Boeddha

Yogiman (Orang Malu)

De Yogiman vindt zijn oorsprong in landen als Indonesie en India en stelt een in zichzelf gekeerde, mediterende man voor. Hij wordt ook wel de “the weeping Buddha” genoemd, de Boeddha die huilt om het leed van de wereld. Maar de Yogiman is in zijn hart gelukkig, hij heeft vrede met zichzelf gevonden. Als je zijn hoofd naar je toekeert en hem beter aankijkt, dan ontdek je ook zijn lachende gezicht: de handen zijn tanden, het hoofd is zijn neus en de oren zijn de ogen.
               
Aan de achterkant van de Yogiman ontdek je de vorm van een hart, dit staat voor leven en kracht. Aan de zijkant (de armen) zie je de vorm van een foetus, dit staat voor reinheid en een nieuw begin.
Van de Yogiman wordt gezegd dat hij al het kwade buiten de deur houdt wanneer hij met zijn rug naar de deur (hoofdingang) toe wordt geplaatst. ikzelf heb t gevoel dat t met t gezicht naar de deur beter werkt :) en meerder zoals ik hoor met mij.. dus doe t op gevoel dan zal t doen waar t voor bedoelt is :) met zijn glimlach naar de deur en zijn hart in het huis (Rein) en alles wat m passeerd van positieve kracht wordt voorzien :)
ze zeggen Door dagelijks de Yogiman’s rug te aaien en door de Yogiman goed te behandelen, worden volgens de legenden je zorgen weggenomen en groeit het zelfvertrouwen. gaat verlegenheid weg en wordt je behoed voor het kwade

Weergave